vithea

Alla inlägg under mars 2010

Av Vithea - 28 mars 2010 22:35



Hej på er !


Jag ska snart gå och lägga mig, det har varti en lång helg, och jag skulle vilja simma imorgon, men då jag har fått min mens, och mår allt annat än bra, så ska jag hoppa över det och gå ut och gå med lillkillen en lång runda i morgon istället.

Jag ska tvätta med imorgon, 7-12 och mellan 10.30-11.30 så ska jag till NK. Hoppas att timmen går fort, det brukar den göra, jag ska frösöka komma fat ti några andra ämnen imorogn, sens ka jags kicka efter en ny licens till körkortet, jag är verkligen så dålig!

Men jag ska få det till i höst, pengarna som jag får på sommarjobbet ska gå i stortsett helt till körkortet är det tänkt, så jag ska göra så mycket jag kan av teorin och tänkte därför jobba lite snabbare i skolan och bli av med kurserna och göra proven lite tidigare än jag tänkt. Fast då måste jag börja fokusera på skolan igen och jag är allt annat än motiverad till de,t men jag måste hitta den någonstans, under sängen kanske ?!


ja, iaf, dålig uppdatering som vi vet, jag har sovit dåligt, allergin har kommit igång, jag ska ringa min läkare imorgon coh få en ny tid hos honom så jag kan beställ anya tabletter, jag ska ringa ungdomsmottagningen och få en ny tid för att få hämta ut ett år på mina p-piller. Jag ska en jävla massa faktiskt och jag kommer förmodligen ha alldeldes för lite timmar på dygnet, men bara man planerar så går det bra.


Jag vill att ni allihop skriver grattis på min blogg, för min vänns skull då hon fått fast anställning cohs öker nu äntligen lägenhet i samma område som mig, och jag är så otroligt glad för hennes skull, då hon inte har haft det lätt sista tiden, nu börjar medvinden komma och det är hon värd, meer än någonannan tror jag...


Nu ska jag borsta tänderna och bädda ner mig, jag ska sedan sätta mig i soffan och skriva ner en lista på va djag ska göra imorgon, jag har kommit på att då får jag faktiskt sker och ting gjorda ochjag glömmer inte bort något/någon.


Men ni får sova gott och har en bra kväll, imorogn är det en ny vecka.

Puss !

natti natti



Av Vithea - 25 mars 2010 09:30



Godmorgon !


Nu är klockan halv tio, jag har precis hoppas i böjsor och rejer, ska snart packa väskan, sedan vandra bort till badet. Där ska jag simma en timme, kanske mer eller mindre, vi får se, jag får se vad svanken orkar med, det hänger på den.

Sedan skall jag väl lägga mig i solariet i kanske tio minuter eller något sånt. Jag vågar inte gå in förhårt med det där och jag gillar inte fusk, men jag är så blek på kroppen, och när man ändå är där, så kan man ju lika bra sola med.. =)


Sedan ska jag väl hem och plugga, jag borde iallafall det.


Jag är riktigt peppad för detta, jag låg i natt och tänkte, "nu har jag sagt för migsjälv i en månad att jag ska börja simma två gånger iveckan, jag har änsålänge inte dragit mig till badet, och jag försöker göra det någongång mellan tio och elva då det är halva priset.

Alla andra tänker att "på måndag ska jag göra det, på måndag ska jag börja med detta" opsv.. men jag va precis där, på samma tanke gång.

Men sen tänkt ejag, varför ska jag vänta till måndag, jag är ju peppad nu ! (och i den minuten hade jag nog gått och gjort vid mig och gått till badet då direkt)


Så jag tänkt eimorgon skall jag gåtillskolanoch sedan gå hem och äta frukost, packa väskan och dra till badet och simma, mysa i bubbelpolen, sedan sola.


Så nu ska jag ta och få rumpan ur soffan och jag skriver när jag kommer tillbaka och berättar hur det gick, och vad som händer här näst=)


kram !



Av Vithea - 24 mars 2010 09:37

Ser ni vad som saknas ?




Ser ni att något saknas vid min frukost ?!

Jag blir knäpp, jag har bestämt mig för att verkligen följa läkaren order nu, jag vet inte om det hjälpe rmin mage, men kanske det hjälper, och kanske det hjälper mig att komma i stabilitet med hela min kropp igen.

Det är ju så mycket mer än det jag sa igår, med maten, jags ka ut och gå minst två timmar om dagen,vilket är lätt nunär jag inte jobbar, och att jag har hund.

Men jag ska försöka följa alla reglerna som jag har fått nu fram till sommaren, och då har det förhoppningsvis blivit en livsstil istället för en börda.


jag har redan abstinensbesvär efter kaffet, men jag har köpt hem juice och grejer, fast jag ska inte dricka bravo egentligen, men det va den som var hemma, så det får bli den nu. sen ska jag köpa något nyttigare i veckan när vi stor handlar. jag ska köpa hem såna småportions yougurtar och sånt med. Jag ska skriva ne hel lista på allt som jag ska följa, vill ni kan ju ni fölkja med och prova det med, det är ju inte bara för att jag har IBS som jag skall göra det, det är bara ett sätt för mig att sätta stop på det som inte är bra men utan att försöka svälta migsjälv.


hur som helst så ska jag käka frukost nu, sen plcoak undan och lite sånt, sedan ska jag tvätta vid tolv. Men vi ses påvägen=)

puss på er !

Av Vithea - 23 mars 2010 20:35



Hejsan !


Nu har jag kollat igenom massa bilder av mig från innan jag och lovern flytta ihop.

Jag är inte den som brukar gilla att prata om min vikt, men jag tänkte att det rä snart sommar och man måste börja någonstans, jag vet många sake roms jag kan bättra på och bara genom dom sakerna gå ner en hel del i vikt, utan att ens rå banta eller rå träna.


jag vet att jag är en så där som äter masso rmed mackor, jag får inte äta mackor, dricka kaffe, läsk eller vitpasta. Inte heller för fet mat och absolut inte starkmat. Detta är sagt av minläkare, då jag har IBS. hade jag bara kunnat lära mig att detta måste bli min livsstil så hade jag inte bara mått mycketmycket bättre i kroppen utan också gått ner allt det som jag gått upp sen min IBS blev värre. Jag måste dricka mycket vatten och äta minst 5 frukter om dagen, det skall alla göra, fast det är extra viktigt för mig.


Jag har därför bestämt mig för att jag skall gå ne rmina tio sambokilo. Jag är rund i migsjälv, så jag kan aldrig bli så där "toppmodel smal" men det vill jag inte heller. Jag skall bara ner till det där idealet som är min verklighet. Alltså ner till mina 55-60 kilo. Somjag alltid legat på.


Såhär såg jag ut när jag och lovern flytta ihop/träffa varann


 

        

Den första bilden är från 2007 men resten är 2008,

då vi va tillsammans under hela 2009.


Men en blanding av dessa.

Så somsosagt 10 kilo ner, nu är jag inte stor osm ett hus, dock har magen fått ta lite stryck av allt mysgodis och god mat, ni vet första året så gottar man sig extra, äter ute, god mat, många hemma myskvällar med gotte och läsk, en del utekvällar, visa uppvaradra hos sina vänner, släktingar osv.

Meeen nu vet ni vet och ni kommer få följa med, om ni vill eller inte :P


Puss på er !


Av Vithea - 22 mars 2010 20:05



Lovern kom hem vid halv fem, som ni ser så har jag inte lagt upp fler bilde rpå lägenheten som jag lova. Jga har haft fullt upp fram till nu mer elle rmindr, när lovern kom hem så had ejag hallen, köket och badrummet kvar, men han hade köpt ett playstation # och ville instalera det, så jag fick hjälpa honom med det sen städ ajag klart och lagade mat och snt, duscha och fixa, nu kommer senart en kompis till lvoern, jag ska hämta kaffe snart och bo sätta mig här inne och plugga medan dom (förmodligen) för väsen ute i stora rummet.


Pojkar alltså, jag gillar allt pojkaktigt med karlar  men playstation och allt annat stilla sitande skit, de tär jag fan inte för alltså.


Men men tycker lovern att det är kul och han är nöjd, då är jag nöjd =)

Nu blri det kaffe iaf, ni får se bilderna på lägenheten imorgon, här är så fint, luktar gott, vist är man nöjd med sigsjälv när man väl har städat hela lägenheten, moppat golv, torkat av överallt, dammsugat och allt. Så skönt =)


Puss på er !

Av Vithea - 22 mars 2010 12:31

Hejsan igen !


Jag tänkte att , efter so att det finns dem som har klagat på att jag har förlite bilder, och att domvill se lägenheten, så får jag väl använda stunden för detta.

Jag städar alltid ett rum i taget, nu har jag precis städat klart i datorrummet, det är inte stort, men mycket att torka av och golvet ska dammsugas samt torkas av osv. jag gjorde dessutom ett uppehåll för att fixa hemtelen och internet och klödda in det i tvbänken så man slipper se det, dock skall två kablar införskaffas så ser det inte ens ut som att vi har en roter..(rauoter, som jag säger, men stavning vet i katten ;P)



Dock kommer bilderna här =)


 

      



McFly går på högvarv och franskan samt tre andra uppdrag är klara, fanken vilken underbar start på veckan:)


Återkommer snart med sovrummet ;)

kram!

Av Vithea - 22 mars 2010 09:34


Idag är det måndag, nu är det måndag morgon och jag sitter och kollar på Rachel Ray och pluggar lite. Jag var uppe redan vid sju och käkade frukost och så.

Morgonen började så skönt, gick ut 30 minuter med lillkillen, och sedan kom jag hem kaffet var klart och doftade så underbart i hela lägenheten, och sedan tände jag ljus och sånt och käka frukost. Bilderna är dock från i fredags kväll, utom frukosten som är morgonens frukost.


 

goootte =)


        

Lodde är en jäkla linslus, så jag fick ta några bilder på honom med.


Nu ska jag fortsätta plugga och fixa lite ås jag kan ta det lungt någongång detta året. Sean ska lägenheten storstädas förstår ni=)


vi höres om en stund till, då kommer det något smaskigt ska ni se !

kramar !








Av Vithea - 22 mars 2010 00:22

 -Men kritik tar man mellan fyra ögon.


Jag har tänkt på det sen jag läste orden.

Jag tror att jag håller med till fullo. Det är alltid kul att få beröm, om det är mellan fyra ögon eller bland massa folk. Men kritik gillar ingen, inte ens dom som "Är bra på att ta kritik" de tär också något skit att säga, ingen är br apå att ta kritik, människor reagerar på olika sätt av olika anledningar. Precis osm med allt annat.


Dock skall kritik tas mellan fyra ögon som sagt, den som vill ge kritiken och den som skall få den. Dock skall man aldrig ge det för att vara elak, utan för att man bryr sig om personen och vill hjälpa personen.

Jag säger ju inte till min vän att "du, du är så jäkla ful i de sminket, hur fan ser du ute gentligen ?!" kritik som är på utseende gör alltid ont, om det är fårn en vän eller fårn en främling spelar ingen roll,, en främling kanske säger det för att vara elak, för att den personen har fördomar om din vän, redan när han/hon ser hennes smink, det kanske inte passar henne eller får henne att framstå som något hon inte är, då skall man som enriktig vän snällt och försiktigt säga som det är eller pika.

"du, du behöver nog gå och fixa till sminken" fattar inte personen då, så får man kanske ta det rakt ut kanske lite skämtsamt, beror ju på hur bra vänner man är.

Men till min bästa vän vet jag att jag har sagt "

du vännen, du tycker inte att du ska gå och ta bort lite spackel ?

eller kanske rent av " alltså inte för att vara elak eller så, du vet att jag älskar dig, men ska du se ut sådär, så måste jag gå ett par meter bakom dig.

Hon asgarvar och förstår piken och säger något tillbaka bara för att jävlas.

Men kollar sig förmodligen en extra gång i speglen innan hon går ut.


som sagt.. Beröm kan sägas offentligt, men kritik SKALL man ta mellan fyra ögon. För bådas skull.


Puss och kram !

Ovido - Quiz & Flashcards